У понедељак, 28. новембра, Министарство државне управе и локалне самоуправе одржало је пети по реду консултативни скуп посвећен размени података из службених евиденција и припреми органа јавне управе за пуну примену новог Закона о општем управном поступку (ЗУП).

Скуп у центру Расинског округа организован је, као и сви досадашњи догађаји у оквиру пројекта „Ка доброј управи усмереној ка грађанима“ за представнике локалних самоуправа, као и за представнике институција које су имаоци података из службених евиденција.

Пред пуном свечаном салом Градске куће скуп је отворио господин Иван Анђелић, начелних градске управе Крушевца. Он се осврнуо на резултате и напоре које Град Крушевац улаже у припрему читавог система за пуну примену ЗУП-а и трансформацију јавне управе на локалу у сервис грађана.

У име Министарства учесницима се обратио помоћник министра, господин Дражен Маравић који је представио стратешке правце рада МДУЛС-а у области реформе јавне управе, указао на значај и разлоге за израду новог ЗУП-а, као и на укупну важност реформе јавне управе као једног од три стуба европских интеграција.

Измене и новине које овај системски правни акт доноси представила је госпођа Софија Миленковић, саветница у ресорном министарсву која је, заједно са помоћником Маравићем дискутовала са учесницима скупа и давала одговоре на бројна питања, примере и дилеме учесника.

Погледајте галерију