Данас је у Клубу посланика у Београду одржана завршна конференција Пројекта Подршка примени Закона о општем управном поступку у Србији, који је у сарадњи Министарства државне управе и локалне самоуправе, Службе за управљање кадрова и Делегације Европске уније спроведен у периоду од децембра 2016. године до маја 2017. године у циљу обуке будућих тренера за примену новог Закона о општем управном поступку. Обуку је успешно окончало 80 полазника, а Пројекат је свечано завршен доделом сертификата будућим тренерима и предавачима за примену Закона о општем управном поступку.

На конференцији су се у уводном делу присутнима обратили Данка Богетић, програм менаџер за Реформу јавне управе Делегације Европске уније, др Данило Рончевић, директор Службе за управљање кадровима и Дражен Маравић, помоћник министра у Министарству државне управе и локалне самоуправе, који су указали на значај новог Закона о општем управном поступку за рад државне односно јавне управе, али и за процес европских интеграција и успешно спровођење реформе јавне управе.

Присутнима су обратили и чланови Пројектног тима, који су свима још једном захвалили на великом труду, показаном знању и ангажовању током обуке, уз поруку да је на предавачима да путем радионица и on line обука допринесу успешној примени новог Закона о општем управном поступку, која у пуном обиму почиње од 1. јуна 2017. године.